BodySmart_logo

Online coaching eller personlig træning? 

Del artikel:

Online coaching med kostvejledning og træning over internettet er et relativt nyt koncept. Man kan sige, at den tidligste form for online fitness var de træningsvideoer tilbage i 80’erne og 90’erne, hvor man trænede med i dagligstuen, mens en fitnessinstruktør hoppede rundt i videoen og lavede aerobic.

Hvis vi bare går 15-20 år tilbage i tiden, er det svært at forestille sig, hvordan man lige forklarer, hvad online coaching går ud på. For hvordan forklarer man lige, hvordan en personlig træner kan hjælpe en, uden at ‘være sammen’ med en?

Hvorfor vælger man en træner?

Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at folk vælger at investere i en personlig træner. Det kan være, at man aldrig har trænet i et træningscenter før, og man derfor ønsker at få professionel hjælp til at komme i gang på en ordentlig måde.

Det kan være, at man ikke føler at have helt styr på den tekniske udførsel i bestemte øvelser. Eller at man ønsker at få lagt et træningsprogram og en plan, som passer helt præcist til det mål, man nu har.

Men langt de fleste vælger at investere i en personlig træner, fordi de gerne vil ændre noget ved dem selv, og de føler ikke, at de kan gøre det alene. Måske er man ikke glad for sin krop, fordi man synes, at man vejer for meget (eller for lidt), fordi man ikke føler sig muskuløs nok eller fordi man generelt føler sig utilstrækkelig på den ene eller anden måde.

De fleste har allerede prøvet at gøre noget ved det selv. De har allerede prøvet at følge et træningsprogram og ændre ved deres kostvaner. Men det kan være virkelig udfordrende at gøre det holdbart – at få skabt sig nogle holdbare vaner og et mindset der gør, at man bliver ved med at følge sit træningsprogram, og man bliver ved med at spise sundt, uden at man går død i det efter nogle uger eller måneder.

Det er efter min mening den vigtigste opgave, som en personlig træner kan hjælpe sine klienter med. En god coach hjælper med at guide klienten i en retning, der er i overensstemmelse med personens værdier og mål.

Personlig træning er ikke altid det bedste valg

Selvom mange kan få stor gavn af et forløb med en personlig træner, er det ikke nødvendigvis det bedste valg, hvis målet er at opnå varige livsstilsændringer.

For det første ses man normalt kun med sin træner en eller to gange om ugen. Styrketræning to gange om ugen er sådan set et rigtig godt udgangspunkt, og det kan man faktisk komme rigtig langt med ift. muskelopbygning.

Men hvad med alle de andre ting? Hvad med kosten? Under et personlig træningsforløb bliver der normalt ikke arbejdet med andet end træningen. Jo bevares, mange trænere vil give deres klienter en kostplan. Men som det efterhånden er blevet slået fast mange gange, så virker kostplaner bare ikke, i hvert fald ikke for langt langt de fleste.

Der skal ofte arbejdes mere målrettet med vaneændringer, både ift. kosten og ens generelle livsstil. Det kræver, at man løbende bliver coachet i den rigtige retning, og at man løbende vurderer, om de kostvaner og livsstilsændringer man arbejder på, rent faktisk er realistiske for en, eller om de skal justeres.

Derudover er personlig træning generelt set en ret dyr ydelse. Især hvis man betaler for at se sin træner to gange om ugen, og så kommer der medlemsskab til fitnesscenter ved siden af. Den dyre pris gøre, at det er forholdvis få mennesker, der har råd til at fortsætte et forløb over en længere periode.

Derfor giver online coaching mening

Online coaching vil aldrig kunne erstatte personlig træning. Hvis du er ude efter træningsvejledning og at lære teknikken bag det forskellige øvelser, som eksempelvis et squat, dødløft eller bænkpres, så vil man naturligvis få mest ud af at mødes fysisk med en træner.

Men hvis det nu ikke er det, man er ude efter – hvis man ønsker at få hjælp til sit vægttab, at ændre bestemte vaner, at arbejde med holdbare livsstilsændringer, så er online coaching teoretisk set et rigtig godt valg.

Men det skal gøres rigtigt. Desværre ser vi lige nu et kæmpe problem inden for coaching-industrien med reality-show-deltagere, som har fået en masse følgere og som vælger at blive en online coach, på trods af at de på ingen måde har de faglige kompetencer til at coache andre inden for kost og træning.

Bodysmart er en online træningsplatform, som hjælper med de ting, man har brug for, for at tabe sig og skabe varige kost- og livsstilsændringer. Der er træningsprogrammer til alle niveauer og præferencer, der er opskrifter, læringsmoduler og instruktionsvideoer med et kæmpe øvelseskartotek.

Dertil er der coaching, som man kan bruge, hvis man har spørgsmål til træningen eller kosten. Man har altid mulighed for at skrive og få et hurtigt svar, så man sikrer, at man er på rette vej.

Vi har en gruppe bestående af medlemmer med samme mål, som støtter hinanden i den rejse man er på for at nå sit mål.

Opret en gratis bruger på Bodysmart

Få lagt et personligt træningsprogram uden at skulle investere i en dyr personlig træner eller online coach.

Download BodySmart
appen gratis

Få et personligt træningsprogram